...

Hamarosan lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

A közoktatásban és a felsőoktatásban tanulóknak október 31-ig ismét érvényesíttetniük kell a diákigazolványukat, mert csak így utazhatnak kedvezményesen.
A diákigazolványokat elektronikus úton vagy az oktatási intézményen keresztül lehet igényelni, de a dokumentum bármelyik okmányirodában átvehető.

A kiadott diákigazolványokra matrica kerül, mely tartalmazza érvényességének időtartamát, valamint a köznevelésben a matrica sorszámát, felsőoktatásban a matrica sorszámát és az intézmény és kar betűkódját.

Az érvényesítés határideje a köznevelésben október 31. napja, a felsőoktatásban az első félévre érvényes matrica esetén október 31. napja, a második félévre érvényes matrica esetén március 31. napja.

A kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni, ezek nélkül a bérletszelvény nem érvényes. Más dokumentummal, például iskolalátogatási igazolással, hallgatói jogviszony igazolással az utazási kedvezmények nem vehetők igénybe.
Hirdetés