...

Egres, a budai hegyek sétáló szatírja - láttad már?

Az alábbi sztorit olvasónk küldte, aki a Csobánka téri molesztálós eset kapcsán osztotta meg a vele történteket oldalunkon:
"A napokban én is értesültem a Békásmegyeren garázdálkodó szatírról! Bár én nem a környéken lakom, de barátaimmal és egyénileg is innen szoktam túráimat indítani a Pilis felé illetve sokszor ide érkezem vissza.

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a Kevélyek és a Róka-hegy környékén is van egy szatír- lehet már hallottak róla. Már évek óta "régi ismerős".

Eddig szerencsére az ijedtségen kívül más nem történt. Az illető rendszeresen túra ruházatban van, 50-60 közötti öreguras- őszes frizurás úgy 170 cm körüli ember, és szemüveges! Egresnek, a nagy sétálónak hívja magát- tudom, mert sajnos volt vele már "dolgom".

Eddig csak hallomásból hallottam róla- más túrázó társaimtól, de idén nyáron úgy jött ki a lépés, hogy sok barátom az érettségi és a felvételi miatt nem tudott velem tartani. Mivel szenvedélyes természetjáró vagyok, ezért nekivágtam egyedül a Pilisnek.

Fent a hegyekben nincs is probléma, de a Kevélyek alsó részén a nyáron kétszer, most jó egy hete a Róka-hegynél egyszer ijesztett rám alaposan!

Mind a három alkalommal már alkonyodott és én épp lefelé tartottam a hegyekből. Az első két alkalommal csak rám ijesztett, de mivel jöttek mögöttem más kirándulók is- akik nem hozzám tartoztak- ezért gyorsan elmenekült a fák közé. Hirtelen ugrott ki az egyik bokor mögül, és letolta a nadrágját.

Jó egy hete úgy este hét magasságában értem a Róka-hegyhez, mikor is az egyik bokorból már nadrág és alsónadrág nélkül lépett elő- elállta az utamat- úgy húsz méterre lehetett tőlem! Annyit mondott: "Nem emlékszel rám! Én vagyok Egres, a nagy sétáló.

Kétszer már megúsztad, de most befejezzük, ami múltkor félbemaradt." A földön mellettem hevert egy vastagabb faág, amit felkaptam és feléje hajítottam! Akkor beugrott a bokorba én meg elszaladtam vissza - arra, amerről jöttem. Jó öt percig futottam és hallottam, hogy fut utánam. Egy túrázó csapatba botlottam és tőlük kértem segítséget.

Mivel ők is hallottak már erről az emberről és féltek, ezért kerülővel érkeztünk vissza Békásmegyerre" - írta olvasónk.
Hirdetés