...

Az önkormányzat bíróságra ment, hogy a Roma Parlament kiköltözzön a Tavaszmező utcából

A kerületi önkormányzat bírósági eljárást kezdeményezett azért, hogy a Magyarországi Roma Parlament költözzön ki a Tavaszmező utcai székházából - írja a Magyar Hírlap az önkormányzati tájékoztatásra hivatkozva. Augusztus közepén járt le az erre adott határidő, de a szervezet még mindig használja az épületet.
Az önkormányzati tájékoztatás szerint több helyet felajánlottak a Horváth Aladár egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő vezette szervezetnek, de ők nem fogadták el, ugyanakkor több százezer forintos tartozásuk van a helyhatóság felé. Az önkormányzati épületben az Emberi Erőforrások Minisztériuma roma oktatási és kulturális központot alakítana ki.

A Roma Parlament részéről azt mondták, hogy nem hajlandók költözni, végső esetben „nemzetközi polgárjogi ellenállást” hirdetnek. A kerületi önkormányzat szerint a szervezet Józsefvárosban semmilyen, a romák érdekeit képviselő tevékenységet nem folytatott. Az épületben amúgy hat lakásban életvitelszerűen laktak, az itt lakókkal megegyezett az önkormányzat pénzbeli megváltással vagy cserelakás biztosításával. A Phralipe Független Cigány Szervezet is itt működött, velük szintén sikerült megegyezni - írta a lap.

Hirdetés