...

KÖZÖS ALAPOK - KÜLÖN UTAK - GYIÖK KONFERENCIA DEBRECENBEN

GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSASÁG
Fédération des Conseils Municipaux d’enfantts et Jeunes
Federation of Children’s and Youth Municipal Councils

„Közös alapok, külön utak” Nyitó Konferencia és
a Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok XV. Országos Találkozója
Debrecen, 2014. április 11-13.


A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT), Debrecen Megyei Jogú Város Ifjúsági Önkormányzatával együttműködésben, 2014. április 11-13. között Debrecenben valósítja meg a „Közös alapok, külön utak” című projektjének Nyitó Konferenciáját, és ezzel párhuzamosan a Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok XV. Országos Találkozóját. A két rendezvényen 28 szervezet képviseletében több mint 150 települési gyermek- és ifjúsági önkormányzatban aktív szerepet vállaló fiatalnak (valamint felnőtt segítőjének) nyílik lehetősége találkozásra, ismerkedésre, és az ifjúsági érdekképviselet témakörében eszmecserére, tapasztalatok összegyűjtésére és átadására.

A háromnapos rendezvény 2014. április 11-én, pénteken 13.30 órakor, a Megyeháza Dísztermében kezdődik, majd a vitaindító és a „Közös alapok, külön utak” projekt bemutató előadásával és a résztvevő szervezetek bemutatkozásával folytatódik. A szombati nap során az ifjúsági önkormányzatokat érintő témakörökben szekcióülésekre, közös eszmecserére kerül sor, majd a délután folyamán az ifjúsági önkormányzatokat országos szinten segítő felnőtt szervezet (Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete) és a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság is tisztújító közgyűlést tart. Vasárnap délelőtt a szakmai programok összefoglalóira és a rendezvények zárása kerül sor.

A „Közös alapok, külön utak” projekt a települési szintű, ifjúsági érdekképviselettel foglalkozó szervezetek, illetve informális csoportok fejlesztését tűzte ki célul, fél éven keresztül mentorok segítik a közösségeket a döntéshozókkal való kapcsolatteremtésben is. A program során a mentorokat képzett szakemberek segítik, akik egy négynapos, felkészítő tréning során sajátították el a programhoz kapcsolódó, szükséges információkat. A projektben résztvevő 8 szervezet a debreceni rendezvény során találkozik először egymással, valamint mentoraikkal.
(Forrás: www.gyiot.hu)

(Leközlő: Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
alapító-főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Hirdetés