Rogán Antal és Schmitt Pál adta át a felújított Olimpiai parkot Budapesten

Rogán Antal, Budapest V. kerületének polgármestere avató beszédében megemlítette: sok olyan új technikát alkalmaztak az Olimpiai park felújításánál, melyeket a budapesti városépítészetben még nem használtak.
Belváros új büszkeségének nevezett park átadásán Rogán Antal elmondta: a Belváros gyakorlatilag befejezte az „Északi Lipótváros megújítása” program azon szakaszát, mely a Kossuth tér felújításával érdemi változást hozott négy év alatt a Belváros északi részében. Az Olimpai park Észak-Lipótváros több utcájával együtt újult meg 1,8 milliárd forint európai uniós és magyar állami forrásból.

Rogán Antal és Schmitt Pál adta át a felújított Olimpiai parkot Budapesten

Itt található az olimpiai aranyérmesek megújított fala, az olimpiai láng emlékműve és az öt karikát formázó szimbólumszobor is. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke aláhúzta, a magyarok büszkeségét is jelképezimó, hogy a parkban álló  öt karika piros-fehér-zöld színre van festve. Mi, magyarok büszkék vagyunk olimpiai bajnokaikra, a magyar közgondolkodásba szervesen be van ágyazva az olimpiai eszme - hangsúlyozta az átadáskor.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/87q57uwx_P0?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Forrás: fidesz.hu
Hirdetés