...

Megnyílt a Tabán Kinotéka

Tabán Kinotéka néven újra megnyílt a Tabán mozi március 20-án. Buda egyetlen mozija ismét várja a filmbarátokat. A megnyitón írta alá a Budavári Önkormányzat és a Budapest Film Zrt. az ötéves együttműködési megállapodást.

A megnyitó előtt Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere elmondta: a Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete a március 27-i ülésén egyhangúlag támogatta a Tabán mozi megmentését és a hosszútávú együttműködést. Hozzátette: a Budavári Önkormányzat fontosnak tartotta megőrizni a Tabán mozit, mint kulturális és közösségi teret, annak értékeivel és évszázados múltjával.

A megnyitón aláírt megállapodás alapján az Önkormányzat 2014-ben öt millió forinttal támogatja a mozi működését. - Ez az összeg kellő kiegészítést ad ahhoz, hogy a minőségi filmkínálatot biztosítsuk" - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: a támogatás fejében a Budapest Film felajánlotta, hogy az I. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek, valamint a kerületi intézményekben tanuló diákoknak ötven százalékos díjkedvezményt biztosít.

Kőrösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője elmondta: a műszaki megújulás mellett az előcsarnok teljes esztétikai felújításon esett át, nagyobb lett a közönségtér, megújult a büfé, ahol a wifi használata is elérhetővé vált, valamint az Odeon Téka is helyett kapott az épületben. A mozi weboldalán működik az online jegyvásárlás, a nagyobb teremben 76, a kisebbikben 28 férőhely várja a látogatókat.

A cégvezető hangsúlyozta: a Budapest Film az elmúlt évben 682 rendezvényt tartott az általa üzemeltett öt fővárosi filmszínházban. Mint elmondta, jelenleg az április 4-én kezdődő 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál szervezőivel tárgyalnak arról, hogy az esemény néhány alkotásának a megújult Tabán Kinotéka adjon otthont. Hozzátette: terveik szerint a mozi a különféle fesztiválok kiegészítő helyszíneként is szolgál majd.
Hirdetés