...

Építési engedély a Lánchíd utca felújítására

A Budavári Önkormányzat, mint a „Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése” KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 projekt kedvezményezettje 2014. március 18-án megkapta az építési engedélyt a Lánchíd utca felújítására.

Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége kiadta az építési engedélyt a Budavári Önkormányzat részére a Lánchíd utca, az Apród utca, a Döbrentei utca és a Szarvas tér átépítésére, felújítására.A Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, így az építési engedélyben foglaltak végrehajthatók.

A kormány - az Új Széchényi Terv Nemzeti Programjainak meghatározásával - vállalta a Budai Vár értékéhez méltó felújítását és fejlesztését, a Várkert Bazár épületegyüttese és környezete rendbe tételét, a Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztését.

A közlekedési beruházás első üteme a Várkert Bazárhoz kapcsolódik, az Északi Pavilonban fogadóteret, lifteket alakítanak ki, a Déli Cortinafalnál, a Vízhordó lépcső mellett pedig egy mozgólépcsőt, amely a várteraszra szállítja a látogatókat. Innen liftekkel lehet majd továbbmenni a Palota területére. A projekt része a mélygarázs kialakítása is, amely a Várkert Bazár megközelítését és a Budai Várba irányuló autóforgalom csökkentését segíti elő.

A Lánchíd utca felújítása a projekt következő üteme. A beruházás részeként először több száz méter hosszan kicserélik a víznyomócsövet a Lánchíd utcában, majd a terület emelt útpályás díszburkolatot kap. Fontos elem, hogy az eddigi sétányról a kerékpáros közlekedést levezetik és irányhelyes kerékpársáv épül. Új utcabútorokat létesítenek és a Lánchíd utcáról oldják meg a Várkert Bazár díszkivilágítását is. A Döbrentei utca a forgalomcsillapítás szándéknak megfelelően, ellenkező irányból lesz egyirányú utca, hogy az utcába ténylegesen csak azok az autósok hajtsanak be, akiknek ott van a céljuk.

A felújítás nyár végére fejeződik be.
Hirdetés