...

Módosították a főváros 2013-as költségvetését

Megmarad az építmény- és idegenforgalmi adó a Margitszigeten - többek között erről döntött a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén.

A Fővárosi Önkormányzat él az építményadó és az idegenforgalmi adó beszedésének lehetőségével 2014. január 1-jétől az általa közvetlenül irányított Margitszigeten. A közgyűlés az erről szóló javaslatokat 21 igen szavazattal, 11 tartózkodás mellett fogadta el. Az építményadóról szóló rendelet négyzetméterenként 1700 forintban állapította meg az adó mértékét, a hatásvizsgálat szerint ez éves szinten 75 millió forint bevételt jelent a fővárosi önkormányzatnak.

Arról is döntöttek, hogy városrehabilitációs projektet támogat a főváros, méghozzá összesen 29 kerületi projektet. A kerületi önkormányzatok 61 pályázatot nyújtottak be, 16 milliárd 697 millió forint értékben. A kiírás szerint a főváros 5,1 milliárd használhat fel támogatásra.Helyszíni kiosztású előterjesztés alapján módosították a főváros idei költségvetését, a főösszegét 21 milliárd forinttal megemelve. A főpolgármesteri keretből 27 szervezet – többek között a Szent Margit Kórház Kardiológiai Alapítványa és Nyugdíjasok Szövetsége – kaphat támogatást. A keretből 6 millió Ft-os támogatásban részesül a Pető Intézet, 5 millió Ft-tal pedig a 2014-ben Budapesten megrendezendő Mundiavocat, azaz az ügyvéd labdarúgó világbajnokság megszervezését támogatják.
Hirdetés