...

MAGYAR TEÁTRUM DÍJ - 3. ALKALOMMAL


Idén harmadik alkalommal kerül kiosztásra a Magyar Teátrum Díj

A zsűri döntése alapján évente nyolc díj kerülhet átadásra: 5 darab szakmai díj és 3 darab különdíj, melyek lehetővé teszik a nemzetiségi és határon túli szakemberek külön díjazását.

A Magyar Teátrum Díjat megkaphatja a zsűri döntése alapján bármely színházi kiszolgáló, háttérszakma művelője, akit szabályos módon jelöltek a díjra, aki munkájával, személyiségével, példa értékű invenciózus jelenlétével, illetve a magyar színházművészet iránti odaadásával rászolgált erre. A díjra való nominálás legalább két állami díjjal elismert (Kossuth-díj, Kiváló művész, Érdemes művész, Jászai-díj) színművész javaslata és a Magyar Teátrumi Társaság egyik színházigazgatójának együttes jelölése alapján történik.

Az elmúlt két évben a következő szakmák képviselői kaptak Magyar Teátrum Díjat: szervezőiroda vezető, ügyelő, maszkmester és fodrász, szcenikai csoportvezető, színházi kalapos, fővilágosító, jelmeztár vezető, színpadmester, műszaki vezető, műhelyház vezető, patinázó.

A Magyar Teátrum Díjakat idén is ünnepélyes keretek között adják át. A díjátadó gála időpontja 2012. december 17., hétfő 19 óra. Házigazda a Békéscsabai Jókai Színház, az est rendezője Fekete Péter igazgató. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a gálaestet idén is rögzíti a Magyar Televízió.
Az ünnepi gálaest műsorvezetői Jegyes-Tóth Kriszta és Németh Kristóf. A műsorban a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak művészei lépnek fel. 0 Megjegyzések

Hirdetés