...

ENERGIAFORDULAT NÉMETORSZÁGBAN


Az elektromobilitás, mint jövőkép - Új üzleti területek és lehetőségek


Az Észak-Rajna-Vesztfáliai Befektetési Ügynökség (NRW Invest), a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport több mint 60 cég részvételével E-mobilitás konferenciát tartott a Nemzetgazdasági Minisztériumban.
--
Észak-Rajna Vesztfália Németország ipari szíve, a Német Szövetségi Köztársaság 8 elektromobilitás modellrégiójának egyike, ahol kereken 150 vállalkozás, kutatóközpont és energiaellátó vesz részt az elektromobilitás kiépítésében.
--
A budapesti konferencia előadói: az ÉRV Gazdasági, Energiaügyi, Ipari, KKV és Kézműipari Minisztériumának, az ÉRV Autóklaszterének, az RWE illetve az NRW Invest szakemberei taglalták az elektromobilitáshoz vezető átmenet közép- és hosszú távú következményeit a járműipar és beszállítói számára; kiemelték a KKV-k számára adódó új üzleti területeket és lehetőségeket, illetve kifejtették, hogy milyen termékek és technológiák teszik lehetővé az energia hatékony felhasználását.
--
Központi téma volt továbbá a hálózati stabilitás fenntartása, az intelligens hálózatok kiépítése, valamint az energia tárolása is.
--
Magyar oldalról Dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár úr előadásában hangsúlyozta, hogy a kutatás-fejlesztési kapacitás növelésében látja Magyarország kitörési esélyeit és célul tűzték ki K+F központok Magyarországra telepítését, illetve a kutatói létszám növelését.
--
Az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport vállalatfejlesztési igazgatója a magyarországi e-mobilitás infrastruktúra kiépítésének jelenlegi helyzetéről és perspektíváiról tartott előadást, míg a Magyar Járműfejlesztési Klaszter klasztermenedzsere olyan magyar járműipari fejlesztésekről, innovációkról számolt be, melyek iránt nemzetközi szinten is komoly érdeklődés mutatkozik.
--
--
(Forrás: Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)
--
--
--
(Fotó: Polgár Julianna)0 Megjegyzések

Hirdetés