LED ZEPPELIN KONCERTFILM AZ URÁNIÁBANLed Zeppelin koncertfilm az Uránia mozivásznán
 
 
2012. október 19-én, két nappal a világpremier után, az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz látható a Led Zeppelin együttes legendás 2007-es londoni fellepéséről készült, Celebration Day című, HD koncertfilm, melyet a Pannónia Szórakoztató Kft. forgalmaz.
--
A legendás blues-rock együttes 27 év szünet után fergeteges élő koncertet adott 2007-ben Londonban. A milliók által várt eseményről HD koncertfilm készült, mely Celebration Day címmel most világ körüli turnéra indul, 40 ország több mint ezer filmszínházában vetítik. Október 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínház közönsége  láthatja és hallhatja John Paul Jones, Jimmy Page és Robert Plant legnagyobb slágereit, újra „élőben”.
--
Az 1980-ban, John Bonham dobos halálát követően feloszlott blues-rock banda – melyet a Mojo, a világ egyik legnevesebb zenei magazinja a rock'n'roll történelem legnagyobb bandájának nevezett - 2007. december 10-én lépett a londoni O2 Aréna színpadára, hogy tisztelettel adózzon kedves barátjuk, egyben az Atlantic Records megalapítója,  Ahmet Ertegun emléke előtt. Fergeteges, több mint kétórás koncertet adtak, mely nyomban a Led Zeppelin mítosz részévé vált. Az alapító tagokat, John Paul Jones-t, Jimmy Page-et és Robert Plantet Jason Bonham, a néhai John Bonham dobos fia kísérte.
--
Bár 20 millió rajongó szeretett volna jegyet váltani az élő koncertre, melyre 27 év óta akkor került először sor, mindössze 18 000 jegyet sorsoltak ki azon szerencsések között, akik részt vettek az egész világot behálózó sorsolásban. Ezzel a produkció bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, mint a zenetörténelem legjobban várt eseménye.
--
A koncertről készült Celebration Day című HD koncertfilm 40 ország 1500 filmszínházában kerül vetítésre, premiere olyan világvárosokban lesz, mint London, Los Angeles vagy New York. Az Uránia Nemzeti Filmszínház nézői mindössze két nappal a világpremier után, október 19-én láthatják viszont a mozivásznon a legendás együttes koncertjét, melyen olyan közismert slágerek hangzottak el, mint a „Whole Lotta Love”, a „Rock And Roll”, a „Kashmir” vagy a „Stairway To Heaven.”.
--
A HD koncertfilmre a jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és a Jegymester hálózatában. Részletek és online jegyfoglalás: http://hd.urania-nf.hu/
 
 
(Szövegforrás és fotó: Pannónia Szórakoztató Kft.)

0 Megjegyzések

Hirdetés