...

FÓKUSZBAN AZ V. FOLYOSÓ - KILÁTÁSOK 2020-IG AZ EU-BAN

Fókuszban az V. Folyosó - ,,A Páneurópai Intermodális Folyosók, mint a gazdasági stagnálás ellen ható eszközök és regionális fejlesztési lehetőségek ” -  címmel rendez konferenciát a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara.
--
A konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet az V. Folyosó mentén kínálkozó területi fejlesztési lehetőségekre - kezdve a vasúthálózat koncepciójának felélénkítésével a Trieszt-Kijev-Moszkva útvonalon -, integrálva kormányzati, intézményi, külföldi olasz kamarai, építőipari és fuvarozó cégek, vasúti társaságok, érdekcsoportok, konzorciumok, bankok és a civil szféra képviselőit.
--
Az V. Folyosó rövid időn belül történő megvalósítása, nem csupán azon európai országok számára kulcsfontosságú, amelyeken áthalad, hanem döntő jelentősége van annak, hogy kiterjedjen oroszországi szakaszokra és területekre a nyilvánvalóan bekövetkező forgalom növekedés miatt.
--
Egy ilyen nagyszabású infrastrukturális projekt kivitelezése nagy hatással van mind a foglalkoztatásra, mind a feldolgozóipari ágazatra. E mellett pozitívan befolyásolja az egész konjunktúrát is.
--
A kommunikációs eszközök forradalmi fejlődése az integrációs folyamat felgyorsulását eredményezi, konkrét válaszokkal szolgálva az érintett régiók szociodemográfiai és gazdasági növekedésének kilátásaira; kiugró fejlődési lehetőségeket tartogatva számukra. Szeretnénk bevonni több, a téma iránt érdeklődő országot is, melyek számára szintén előnyös lehet a projekt kivitelezése: így Magyarországot, Franciaországot, Szlovéniát, Szlovákiát, Horvátországot és Ukrajnát; továbbá az észak-déli közlekedési forgalomban fejlődést mutató Törökországot, illetve azon balkáni országokat, amelyeket átszelnek a IV., VII. és a X. Folyosók, becsatlakozva Magyarországon az V. Folyosó pályájára.
--
Magyarország, mint a páneurópai folyosók metszéspontja, kapcsolódási pont Kelet-, Nyugat- és Dél-Európa között, természetes tranzitutat biztosítva Oroszországba és vissza, továbbá Ázsia felé is.
 
 
 
(Fotó: Polgár Julianna)

0 Megjegyzések

Hirdetés