...

Véget ért a Genfest

A fiatalok a Szent István-bazilika előtti téren gyűltek össze hálaadó szentmisére, amelyet Erdő Péter bíboros mutatott be,  Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia több tagjának jelenlétében.

Erdő Péter bíboros szentbeszédében kiemelte, hogy a hídépítéshez szilárd alapok kellenek, és tudnunk kell, hogy mi az a szakadék, amelyet át akarunk hidalni. Ismernünk kell a híd két oldalát, vagyis azokat a kultúrákat, amelyeket össze akarunk kötni.  Az nem hídépítés, fogalmazott, ha az egyik kultúra elnyomja a másikat. Bátorította a fiatalokat, hogy Jézusban bízva győzzék le a nehézségeket.

A felajánláskor pompás népviseletbe öltözött fiatalok vitték az oltárhoz szimbolikusan az öt földrészt. A nemzetközi kórus szolgálata és az afrikai, koreai és fülöp-szigeteki énekek is kifejezték az egyház egyetemességét.

A szentmise végén Erdő Péter  bíboros köszönetét fejezte ki  a Fokoláre mozgalomnak a szervezésért.

Déli 12 órakor az istentiszteletekről és a vallásközi találkozóról visszaérkezett keresztény, zsidó, buddhista, hindu és muzulmán résztvevőkkel, valamint a nem vallásos meggyőződésűeket képviselő fiatalokkal együtt egy perc csendet tartottak a békéért.

 A Genfest résztvevőit meghívták a pápa által meghirdetett  Ifjúsági Világtalálkozóra, amely 2013-ban, Rio de Janeiroban lesz.

 Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius örömmel köszöntötte a fiatalokat, és megköszönte Magyarország és Budapest város vendégszeretetét. Példaként Jézust állította eléjük, aki a tökéletes Híd Isten és az emberek között.
Magyar Kurír

0 Megjegyzések

Hirdetés