Közel 58 millió forintos rekonstrukció a Kőbányai Könyvtárban

Lezárultak a felújítási munkák a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kőbányai Könyvtárában, így az intézmény augusztus végétől újra várja olvasóit. A beruházás csaknem 58 millió forintból valósult meg.

Rekonstrukción esett át a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kőbányai Könyvtára. A közel 58 millió forintos fejlesztést a Fővárosi Önkormányzat 44 millió forinttal támogatta, a fennmaradt összeget pedig a Nemzeti Kulturális Alap és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közösen finanszírozta. A munkák során a gyermekkönyvtárat a kor igényeinek megfelelően bővítették ki, emellett megújult a bútorzat, a padló, a gyereksarok és a számítógépes infrastruktúra is. A Kőbányai Könyvtár ma 1500 négyzetméteren tudja kiszolgálni közel 10 ezer beiratkozott tagját.

A felújított könyvtár megnyitóján Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere úgy fogalmazott, hogy jó érzés a kerület polgármesterének lenni, mikor ennyi felújítás és beruházás valósul meg. Hozzátette: a kőbányai a város legjobb könyvtára, a mostani fejlesztéssel pedig a szolgáltatások a kor igényeinek teljesen megfelelnek.

0 Megjegyzések

Hirdetés