Egymilliárd forintos ehabilitációs program Nagytétényben

Zöld utat kapott a "Nagytétény központ komplex rehabilitációja" program Budapest XXII. kerületében. A kivitelezési szerződés aláírására augusztus 21-én került sor a Városházán.

Egy évvel ezelőtt, 2011. augusztus 22-én kötötték meg azt a megállapodást, melynek értelmében a "Nagytétény központ komplex rehabilitációja" program egymilliárd forintos támogatást kap az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjából. A sikertelen közbeszerzési eljárás miatt további lépésekre volt szükség, a folyamat pedig mostanra jutott el odáig, hogy a XXII. kerületi önkormányzat és a kivitelező megköthesse a szerződést. Szabolcs Attila polgármester az aláíráskor elmondta, hogy a városrészben alig történt jelentősebb fejlesztés az elmúlt évtizedekben, így nagyon sokat várnak ettől a projekttől. Hozzátette: ha a beruházás megvalósul, az egy hatalmas fejlődést eredményezhet Nagytétény életében.

A rehabilitációs program érinteni fogja a Tétényi mozit, a Szelmann-házat, a régi Zsinagógát, két önkormányzati épületet, valamint több utcát és teret. Németh Zoltán országgyűlési képviselő szerint a cél az, hogy Nagytétény a felújítások ellenére megőrizze értékeit, valamint hogy a kisvárosias hangulat továbbra is megmaradjon. Németh Zoltán kiemelte, hogy a munkákat a Szelmann-háznál fogják elkezdeni.

0 Megjegyzések

Hirdetés