„Boldogasszony” és „Fekete Madonna” Zarándokvonatok 2013


2012. szeptember 20. – „Boldogasszony” ésFekete Madonna” Zarándokvonatok 2013
 
 
Idén 20 éve van jelen a MÁV Nosztalgia Kft. a vasúti személyszállítás piacán - és kifejezetten erre a területre szakosodott - a nagy távolságú és létszámú csoportok utaztatásával. Bel- és külföldi turisztikai-, vallási-, kulturális- és gasztronómiai célállomásokra közlekedtet különvonatokat.
--
Nagy találkozás jött létre a Misszió Tours és MÁV Nosztalgia Kft. között, amikor 2011-ben a zarándokok utazási eszközként az élményvonatot választották, ennek jegyében első ízben Lengyelországba, majd Csíksomlyóra indultak útnak a zarándokvonatok.
--
A zarándokvonatok első osztályú kocsija (három darab áll rendelkezésre) a nosztalgia flotta új büszkesége, mely felvette a Szent István nevet. A minden kényelemmel felszerelt Élmény kocsik osztrák szabadalom alapján készültek. A hosszú utazásokra specializálódott rendkívül kényelmes, nagy lábterű, dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban névre szóló helybiztosítást kapnak az utasok. A vonaton étkezőkocsik és a kávépontok gondoskodnak a kiszolgálásáról. A hangosításnak köszönhetően, az utazás teljes időtartama alatt a vonat valamennyi kocsijában megoldott a nélkülözhetetlen kapcsolattartás, az utas-tájékoztatás.
--
A zarándokvonatok mellett hazai fesztiválok (Tokaj Expressz a Tokaji Szüreti Fesztiválra okt.6, Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra okt. 20.), vacsoravonat (Gyertyafény Expressz nov. 9., dec. 14.) és külföldi Élményvonatos utazások (Kőműves Kelemenné Expressz – Élményvonat Dévára okt.22-23.) színesítik a vasúti nosztalgia kínálatot. Jövő évben a jól bevált úti célok mellett új vidékek meghódítását tervezzük /Vajdahunyad, Prága, stb./.
--
Ebben az évben az Élményvonatok minden kocsiján bevezetésre kerülnek a szelektív hulladékgyűjtők és palackprések, melyek használatával a MÁV Nosztalgia Kft. is a környezetbarát módon történő hulladék újrahasznosítás ügye mellé áll.
--
Élményvonatainkra jegyek válthatóak a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Tel./Fax: (+36 1) 269-5242 További információ: www.mavnosztalgia.hu
--
--
--
(Fotó: Polgár Julianna)
 
 

0 Megjegyzések

Hirdetés