A TERMÉSZET IQ-JA - VILÁGPREMIER-DÍSZVETÍTÉS AZ URÁNIA FILMSZÍNHÁZBAN

 


Állati ösztönök és megfejtetlen talányok a mozivásznon.
 
A Media Development International ezúton tájékoztatja a sajtó tisztelt képviselőit, hogy
 
A TERMÉSZET IQ-JA
 
című, amerikai-magyar koprodukcióban készült filmalkotás világpremier-díszvetítésére 2012. szeptember 18-án kedden, 18 órakor került sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A premierrel egyidőben jelent meg a film alapjául szolgáló, azonos című könyv harmadik magyar kiadása. Az angol nyelvű változat 2009-ben az Egyesült Államokban „Az Év Legjobb Könyvei” díjban részesült a USA Book News versenyében. A könyv alkotóira való tekintettel a film világpremierére Magyarországon került sor.
--
A sajtóvetítést követően az Uránia Mozi műsorára tűzte az alkotást, a legközelebbi vetítési időpontok:
Szeptember 23., vasárnap 17:00;
Szeptember 26., szerda 21:00;
Október 3., szerda 19:00.

Más budapesti és vidéki mozik októbertől vetítik a filmet.
--
Az amerikai kontinensen először 2012. október 30-án, New Yorkban mutatják majd be az angol nyelvű változatot. Ezt követően egy szervezeteknek (például az ENSZ-nek) szóló bemutatóra kerül sor, illetve a keleti parton néhány nagy tradíciójú egyetemen (New York, Columbia, Princeton, Bostoni Egyetem) vetítik majd a filmet. A turné később a nyugati parton és egyes európai országokban is folytatódik.


A témáról

A rovarok, a madarak és az emlősök viselkedésük jelentős részét veleszületett, ösztönös módon hajtják végre. A természet IQ-ja könyv több mint száz példát elemezve teszi fel a kérdést: vajon honnan származnak az állatok titokzatos és összetett viselkedési mintái? Az azonos című, egyórás film a könyv mondanivalóját látványos természetfilm jelenetekkel illusztrálja, és arra készteti a nézőt, hogy megkérdőjelezhetetlennek hitt igazságokat gondoljon újra. Leleményes zsákmányszerzőkkel, a védekezés, álcázás és csalás mestereivel, együtt élő fajokkal, valamint a madárvándorlás meghökkentő eseteivel ismerkedhetünk meg, miközben kirajzolódik előttünk a modern természettudományos magyarázatok egyik fehér foltja – és a lehetséges megoldások skálája. Itt megtekintheti a film előzetesét.

További információk a filmről, a szereplőkről és az alkotókról:
angol nyelven: www.naturesiqfilm.com
magyar nyelven: www.iqfilm.hu (interjú a rendezőnővel) és www.kutatokozpont.hu honlapokon.


(Forrás: www.iqfilm.hu)

(Fotó: Polgár Julianna)

0 Megjegyzések

Hirdetés