10 millió forintból korszerűsödik a kispesti Mézeskalács Óvoda

Augusztus közepén kezdetét vette a Budapest XIX. kerületi Mézeskalács Óvoda korszerűsítése. A beruházás 10 millió forintból valósul meg.

10 millió forintot költ a kispesti önkormányzat a Mézeskalács Óvoda felújítására. A munkák augusztus közepén kezdődtek meg az intézményben, melynek során teljesen megújul a víz- és gázvezetékrendszer, légelszívó berendezést telepítenek a konyhába, emellett pedig egy olyan modern gázkazánt helyeznek el az épületben, mely hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet. A Mézeskalács Óvodában legutóbb két éve végeztek el korszerűsítést, akkor nyílászárókkal kapcsolatos beruházásra került sor.

Gajda Péter kerületi polgármester az óvodában zajló munkák megtekintése során elmondta, hogy két, illetve három évvel ezelőtt több százmillió forint volt fordítható oktatási intézmények felújítására, most viszont kevesebb, mint 15 millió. Ez a pénz a Mézeskalács Óvoda munkálatainak költségén kívül az Eötvös Általános Iskola vízvezeték rendszerének 4 millió forintos korszerűsítését fedezi.

0 Megjegyzések

Hirdetés