...

KÖZÉPTÁVÚ ERŐMŰÉPÍTÉSI PROGRAMTERV
A Prédikálószék megépítését a középtávú erőműépítés program részévé kell tenni. Budapest, 2012. május 20., vasárnap (OS) - A Kárpát- medencében és a trianoni szerződés által okozott megcsonkítást követően a szétdarabolt Magyarország megmaradt területén szivattyús tározós vízerőmű létesítésére a legalkalmasabb hely Prédikálószék.

A reális zöldek egyetértenek azzal, hogy az energetikai kormányzat, a villamos energia rendszer biztonságos működtetése érdekében támogatja a villamosenergia-rendszer irányítója, a MAVIR ZRt. törekvését.
MAVIR ZRt. a rendszer irányítója - a hazai villanyfogyasztó érdekeire tekintettel - arra igyekszik rábírni a neki villamos energiát szállító társaságokat, hogy minél pontosabban tartsák be az önmaguk által vállalt szállítási határidőket és mennyiségeket.
Az országos energiarendszer teljesítmény-egyensúlyának fenntartása, a mérlegkörök tervektől való eltéréseinek kiegyenlítése, egyre több tartalékot, a szabályozás számára lekötött nem megújuló energiahordozókra alapozott teljesítményt igényel, amelyet végső soron a villany fogyasztója fizet meg.
A reális zöldek felhívják a menetrendjüket fizikai okok miatt tartani nem tudó beszállítókat, hogy saját érdekükben fontolják meg, és ne az adófizetőktől várják a környezetbarát kiegyenlítő kapacitások kiépítését, létrehozását.
A szélenergiát eladni kívánó társaságok fogjanak össze, építsék meg Prédikálószéket, hogy a menetrendtartás költségeit a kormányzat ne kényszerüljön a fogyasztóra terhelni.
A valós helyzet az, hogy amennyiben a hazai erőmark egy megawatt szélerőmű teljesítménnyel bővül, 0.8 MW jól szabályozható többlet teljesítmény beruházásra van szükség, hogy a mentrendtartás költsége ne növekedjen.
Amennyiben Dr. Hoffman László, a Magyar Szélenergia Ipari Társaságok elnöke komolyan gondolja, hogy a kormány ne lehetetlenítse el a megújuló energiahordozók felhasználását, akkor komplex javaslattal, szél, víz, napenergia, biomassza, föld-hő lehetőségeket tartalmazó javaslattal álljon elő. Különben a szélenergia a tortából kiszedett mazsolát jelenti.
---
Juhos László - Reális Zöldek Klub elnök
---
---
Kiadó: Reális Zöldek Klub
---
(Forrás: Országos Sajtószolgálat (MTI-OS))

0 Megjegyzések

Hirdetés