...

PATRIZIA GUCCI ÉS A ZSOLNAY-TERMÉKEKPatrizia Gucci, a világhírű divattervező dinasztia tagja tervezte a Zsolnay új készletének mintáit

Budapesten járt a híres designer


Patrizia Gucci, a híres olasz divatház negyedik leszármazottja, Guccio Gucci dédunokája tervezte a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. új készletének virágmintáját és színvilágát. A modern alkotó keze nyomát összehangoló munka eredményeként létrejött az exkluzív megjelenésű Zsolnay by Patrizia Gucci étkészlet, amely ötvözi a hagyományt és a kortárs művészi értékeket. A különleges virágmotívummal és a trendi színekkel rendelkező kollekció erősítheti a manufaktúra nemzetközi piacon való megjelenését is.

A több mint 150 éves múltra visszatekintő Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. történelme során mindig fontosnak tartotta, az adott kor művészeivel való együttműködést. A Zsolnay az egyediségre, különlegességre és állandó megújulásra törekszik, úttörő szerepet játszva a porcelánkészítési technológia és a művészi kivitelezés ötvözésében. A cég fennállása óta olyan neves alkotókkal dolgozott együtt, mint Rippl-Rónai József, Victor Vasarely, Walter Crane, vagy a mai tervezők közül Zoób Kati.

Patrizia Gucci a kortárs művészet kiemelkedő képviselője, festőművész, író, designer. Már többször is járt Magyarországon, Szingli és Csábítás című könyveinek bemutatóján, valamint Belezza Toscana című budapesti tárlatán. A manufaktúra vezetősége Gucci festmény kiállításán találkozott a designerrel. Patrizia nagyra értékelte a vállalat munkásságát, és a cég is elragadónak találta a tervező festészetét. A designer úgy gondolta, terveit szívesen átültetné egy porcelán étkészletbe, ezért a kiállítás után, hazatértét követően felajánlotta az együttműködés lehetőségét a manufaktúra számára. A Zsolnay célja a modern kor követelményeinek megfelelő egyedi, prémium kategóriás termékek gyártása az étkészletek, dísztárgyak és a belsőépítészet területén, ezért szívesen kezdett el dolgozni az olasz designerrel.

Patrizia Gucci különböző hangulatú tervcsomagokat és színkompozíciókat küldött a Zsolnay Porcelánmanufaktúrának, ez volt az együttműködés első lépése. Miután a vállalat kiválasztotta a készleten felhasznált motívumot, a designer terveit, színvilágát és jellegzetes virágmintáját a porcelánmanufaktúra festőművész-grafikusa, Bubreg Balázs fordította le a porcelán nyelvére.

,,A manufaktúra célja a magas színvonalú, exkluzív megjelenésű, nagy művészi értékkel bíró termékek forgalmazása hazánkban és külföldön. Szorgalmazzuk a nemzetközi piacon való megjelenést, melyet a most készített kollekció gyártása is elősegíthet. A klasszikus porcelánok mellett a belsőépítészet területén is a prémium kategóriás termékek fejlesztésén dolgozunk. Több közös vonás is fellelhető a Zsolnay és a tervező között, a tervező is egy olyan vállalatot képvisel, ami családi műhelyből fejlődött világhírű céggé. Patrizia korábbi elragadó munkássága miatt nagyon örültünk, amikor felajánlotta az együttműködés lehetőségét" - mondta Péterné Marosy Katalin, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.

Patrizia többször járt Pécsett, megismerte a vállalat történetét, alkalmazott technológiáit, munkafolyamatait. A Zsolnay a designer különleges virágmintáját és modern színvilágát adaptálta és ötvözte a hagyományos, a manufaktúrától megszokott képi világgal. Az arany, fekete és lazac színek lendületességet és eleganciát adnak a készletnek, melynek egyedülállóságát és exkluzivitását a pontosan kidolgozott részletek adják. A díszítéshez szettenként 15 gramm, 18 karátos aranyat használtak fel, és 9 különböző porcelánkészítési technológiát alkalmaztak. A készlet különlegessége a porcelánon megjelenő, hibátlan, fényes fekete szín, melynek kidolgozása valódi technikai bravúrnak számít.

,,Az intenzív színvilággal, az arany felületekkel, a Zsolnayhoz közel álló, ornamentikus minták megalkotásával izgalmas és igazán magas színvonalú, exkluzív készletet hoztunk létre. Nagy öröm volt számomra a tradicionális manufaktúrával együtt dolgozni, ötvözni a hagyományokat a kortárs művészettel” - mondta Patrizia Gucci a készletet bemutató sajtótájékoztatón.

Az értékesítés a saját üzemeltetésű márkaboltokban és a kiemelt fővárosi partnereknél zajlik majd (http://zsolnay.hu). A termékeket egyedi megrendelésre készíti el a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.


(Forrás: Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.)
---
(Fotó: Polgár Julianna)

0 Megjegyzések

Hirdetés