...

Sokszemközt az európai távlatos gondolkodásról

Az Európa Ház konzultációja 2011. december 19-én.
A hektikusnak nyugodtan nevezhető európai uniós fejlemények fényében méltatlanul háttérbe szorulónak látszik az az egyébként egyre markánsabb formát öltő tendencia, miszerint a hazai civil társadalom mozgása is egy több szálon kötődik az európai uniós változásokhoz. Csak néhány kiragadott példa: az idei önkéntesév európai uniós kezdeményezés, dokumentum szól arról, hogy milyen jogaink vannak európai állampolgárként, a Dunával foglalkozó friss stratégia civil fórum létrehozását irányozza elő és a 2014-2020-as időszakra szóló EU-s tervezés minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a civil társadalmi részvételre.
De bátran előre tekint a napokban társadalmi véleményezésre bocsátott Nemzeti Önkéntes Stratégia tervezete is, hiszen abban 2020-ig - vagyis földszintes civil gondolkodásban a távoli jövő ködébe vesző időpontig - szól.
Ezekről és hasonló kérdésekről szervezünk szakmai beszélgetést és mondunk véleményt. Eszmecserénkben segítőnk lesz Tony Venables, a brüsszeli Európai Állampolgárok Egyesülete (ECAS) igazgatója és Sebestény István nonprofit kutató, a Központi Statisztikai Hivatal vezető főtanácsosa.
A rendezvényt az Európai Bizottság támogatja.
Időpont: 2011. december 19. (hétfő) 11.00-13.00 óra
Helyszín: Pallas Páholy (1054 Budapest, Alkotmány u. 15., legközelebbi metrómegálló: Kossuth tér, M2)
Szervező: Európa Ház

0 Megjegyzések

Hirdetés