2014. február 11., kedd 11:47

Választás 2014 - PSZ: a pártok ne használják fel a kampányban a nevelési-oktatási intézményeket!

Értékelés:
(0 szavazat)
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt kéri, hogy a pártok az április 6-ai parlamenti választás kampánya során se direkt, se indirekt módon ne használják fel a nevelési-oktatási intézményeket, a gyermekeket és alkalmazottakat. A szakszervezet a választáson induló politikai pártokhoz szóló levelét kedden juttatta el az MTI-hez.

Felhívják a figyelmet, hogy a retorikájában egyre durvulóbb kampány nem mutat jó példát a gyermekeknek. Ők semmilyen módon nem lehetnek eszközei a pártok egymással folytatott küzdelmének - mutatott rá a dokumentumban az érdekvédelmi tömörülés.

    A PSZ szerint az intézményekben dolgozó alkalmazottak még közvetett módon sem kényszeríthetők színvallásra arról, hogy melyik pártot preferálják a választásokon. Minden magyar állampolgár legszemélyesebb magánügye annak eldöntése, melyik párt politikáját tartja a maga számára elfogadhatónak. A választás helye a szavazófülkékben van. Ezt egy demokráciában tiszteletben szokták tartani - fejtették ki.

    A PSZ egyúttal felhívja a nevelési-oktatási intézményben dolgozók figyelmét arra, hogy a munkahely nem lehet színtere a politikai nézetek terjesztésének sem a kollégák, és főleg nem a gyermekek között.
 
(MTI)
Megjelent: 54 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. február 11., kedd 11:50
Megosztom

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


 
TELEFON: 06 30 779 2219
- WALDEN HOTEL -

Bejelentkezés

Időjárás