Legyen Ön ennek a portálnak a tulajdonosa! 

Breaking News

ÉVKEZDÉS A SZŰZANYÁVALÉvkezdés a Szűzanyával...
Minden évben, amikor elérkezik az Újesztendő első napja Katolikus Egyházunk és a Szűzanyát tisztelő és szerető emberek menedéket keresnek egy újabb évre Isten Anyjában, a Boldogságos Szűzben. Az Újév napja ugyanis nem csak a 2012. év első napja, hanem az Isten Anyja ünnepe és a Béke Világnapja is.
Ilyenkor szinte természetes, hogy – automatikus módon - Boldog Új Évet kívánunk egymásnak, anélkül, hogy sokszor végig gondolnánk: „Mitől is lesz boldog egy esztendő?”.
Egyszerűnek tűnik a válasz: Attól lesz boldog egy esztendő minden napja, ha az az Isten dicsőségére és az emberek üdvösségére telik el.
Telik és nem múlik, teszem hozzá figyelmesen és következetesen!

Mert:

- Ha az idő múlik, az azt jelenti, hogy minden nappal, minden órával, minden perccel, minden esztendővel rövidebb lett, egyre kevesebb van még belőle és egyszer egészen elmúlik.
- De ha telik, az azt jelenti, hogy nő, minden nappal, minden órával közelebb van a kiteljesedéshez. Telik, azaz, telítődik, mint ahogy egy pohár, egy edény, s aztán egyszer egészen megtelik. Teljesen tele lesz. Kiteljesedik benne az élet.
- A múló idő elviszi az életet, egyre messzebb. A telő idő hozza az életet, az örök életet egyre közelebb. Aki felett múlik az idő, az rendszerint hátra fele néz, a múltba...
- Aki számára telik az idő, az előre néz, még a halálon át is, a jövendő az örökkévalóság felé.
- A múló idő öregít, a telő idő pedig megérlel. Az idő múlása nyugtalanít és szomorúvá teszi az embert. Az idő telése pedig vígasztal és megbékít.
- Akiben az idő telik, az ősz hajjal nem a szép ifjúság elmúlását, hanem a közelgő örökkévalóság dicsfényének jelét láthatja már. A telő időben a halál kapunyitás, érthető tehát előtte a nyugalom.
- A múló időben a halál életünk vége, a telő időben pedig csak a mulandóság vége, az örök élet kiteljesedése.

Egy év mennyit ér?
Hogy megértsd, mennyit ér egy év, kérdezd meg a diákot, akinek ismételni kell.
Hogy megértsd, mennyit ér egy hónap, kérdezd meg az édesanyát, aki koraszülöttet hozott a világra.
Hogy megértsd, mennyit ér egy hét, kérdezd meg a hetilap szerkesztőjét.
Hogy megértsd, mennyit ér egy óra, kérdezd meg a szerelmest, aki a találkozóra vár.
Hogy megértsd, mennyit ér egy perc, kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot.
Hogy megértsd, mennyit ér egy másodperc, kérdezd meg az autóst, aki nem tudta elkerülni a balesetet.
Hogy megértsd, mennyit ér egy tizedmásodperc, kérdezd meg a sportolót, aki ezüstérmet nyert az Olimpián.
----
Minden pillanat kincs, ami a tiéd és becsüld meg jobban, mert megoszthatod valakivel, akivel tökéletesen elköltheted. És emlékezz, hogy az idő senkire sem vár.
----
A Tegnap történelem!
A Holnap rejtelem!
A Ma ajándék!
----
Gondolkodj el: hogyan akarod tölteni a következő évet?
Minden évben tehát, amikor elérkezik az Újesztendő első napja, Katolikus Egyházunk és a Szűzanyát tisztelő és szerető emberek menedéket keresnek egy újabb évre Isten Anyjában, a Boldogságos Szűzben.
A Mária Rádióban is érvényes a szabály: Attól lesz boldog egy esztendő minden napja, ha az az Isten dicsőségére és az emberek üdvösségére telik el!
Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden kedves hallgatónknak Istentől megáldott és a Szűzanya pártfogásába ajánlott eltelő új esztendőt!

Horváth István atya
a Mária Rádió megbízott műsorigazgatója

Nincsenek megjegyzések