Legyen Ön ennek a portálnak a tulajdonosa! 

Breaking News

Bereményi Géza a Thália és a Mikroszkóp igazgatója

Bereményi Gézát nevezi ki a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára Tarlós István főpolgármester. A Kossuth-díjas író és filmrendező öt éven keresztül vezetheti a két színházat.
"Amennyiben ebből nem lesz nemzetközi, mesterségesen keltett, előfeltételezésektől hemzsegő hisztéria, akkor megerősíthetem, hogy Bereményi Géza lesz az igazgató" - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere egy kérdésre válaszolva az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A Főpolgármesteri Hivatal december 8-án jelentette be, hogy a szakmai bizottság Bereményi pályázatát támogatta, és "várhatóan a főpolgármester is őt nevezi majd ki a két intézmény élére". Bereményi Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, dalszövegíró, Balázs Béla-díjas filmrendező Kálomista Gáborral, Herczeg Tamással és Csécsi Tamással együtt pályázott a két színház közös vezetésére.
A Thália Színház ügyvezetői munkakörét Bereményi 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el külön díjazás nélkül. Érvényes pályázatot csak a két színházra együttesen lehetett benyújtani.

Nincsenek megjegyzések